BİLGİSAYAR OYUNLARININ ZARARLARI

BİLGİSAYAR OYUNLARININ ZARARLARI

“Modern hayatın olmazsa olmazları" listesinin başında bilgisayar geliyor. Bilgisayarlar pek çok alanda işleri kolaylaştırmanın yanı sıra oyunlarla eğlence aracı olarak da kullanılıyor. Ancak uzmanlar, bilgisayar oyunlarının, çocukları saldırgan, saygısız ve hantal hale getirdiği konusunda aileleri uyarıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da bulunan “Ulusal Medya ve Aile Enstitüsü”, bilgisayar oyunlarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkileriyle ilgili çarpıcı bir rapor hazırladı.

Rapora göre başta ABD olmak üzere aileler, bilgisayar oyunlarındaki şiddet konusunda ne kadar endişelenseler de, meselenin ciddiyetini kavramaktan çok uzak. Enstitünün her yıl düzenli olarak yayınladığı rapor, bilgisayar oyunlarının çocuklar için çok zararlı olduğunu ortaya koyuyor. Rapor, içerdikleri şiddet ve cinsellik nedeniyle 10 oyun konusunda aileleri ayrıca uyarıyor. Uzmanlar, oyunların üzerinde alıcıları uyaran yazılar bulunduğunu ancak ailelerin bunları çok fazla önemsemediğine dikkat çekiyor. Fakat satıcıların da, çocukların almaları yasaklanmış oyunları satmak konusunda özensiz davrandığı belirtiliyor.


.:::::: Çocuk Oyunlarım ::::::.
Çocuk Oyunları - Eğitici Oyunlar - Eğitici Çocuk Oyunları - Çocuk ve Oyun
Eğitim Amaçlı Çocuk Oyunları - Eğitimciler İçin Örnek Oyunlar, Oyun

 

0 yorum: